Köyceğiz'de dün akşam saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağış nedeniyle Yuvarlakçay'ın debisi kritik seviyeyi aşarken, Akköprü yollarında bozulmalar meydana geldi; Belediye Başkanı Ali Erdoğan selden etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu.
Muğla genelinde etkili olan olumsuz hava şartları Köyceğiz ilçesinde de hayatı zorlaştırmaya devam ediyor. Sandras Dağı eteklerinden beslenen Yuvarlakçay'ın su seviyesi, dün akşam saatlerinde metrekareye düşen yoğun yağış miktarı sebebiyle aniden yükseldi.
Çay Yatakları Taştı, Akköprü Yolları Bozuldu
Yağışın şiddetlenmesiyle birlikte Yuvarlakçay'ın debisi kritik eşiği aşarak özellikle Kavakarası mevkisinde ve nehrin alt yataklarında taşkınlara sebebiyet verdi. Yuvarlakçay ile komşu olan Akköprü Mahallesi'nde ise sel suları yollarda çökmelere ve ciddi yapısal bozulmalara yol açtı. Mahalle sakinleri ve yerel temsilciler, ulaşımdaki aksamaların giderilmesi için yetkililere acil müdahale çağrısında bulunurken, taşan suların Namnam Çayı ve Kargıcak Deresi ile birleşerek Köyceğiz Gölü'ndeki su seviyesini de hızla artırdığı ve sahil şeridini tehdit ettiği bildirildi.
Başkan Ali Erdoğan ve Ekipler Teyakkuzda
Yaşanan taşkın ve su baskınlarının ardından Köyceğiz Belediyesi ve MUSKİ ekipleri gece boyunca sahada tahliye ve temizlik mesaisi yürüttü. Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan, yoğun yağışların hemen ardından su baskınlarının yaşandığı Pınar, Kavakarası ve Köyceğiz mahallelerine giderek sahadaki son durumu yerinde inceledi.
Sahada yürütülen acil müdahale çalışmalarını bizzat takip eden Başkan Erdoğan, su baskınlarından olumsuz etkilenen vatandaşların mağduriyetlerinin hızlıca giderilmesi ve gerekli tüm teknik önlemlerin alınması amacıyla incelemelerini sürdürdü. Yetkililer, dere yataklarındaki tahliye işlemlerinin devam ettiğini belirterek vatandaşları olası yeni yağışlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.




